Mimarlık mesleğinin tam anlamıyla bilinmediğini söyleyen Altuntaş mimarlık mesleğinin sadece çizimden ibaret olmadığını insanlık tarihinde barınma ihtiyacı ortaya çıktığı günden itibaren var olan bir meslek olduğunu belirtti. Mimarların sadece kutucukları bir araya getirmediğini dile getiren Altuntaş Mimarların kenti şekillendirdiğini aslında yaşam alanları oluşturduklarını bunların yanı sıra kente şekil verdiklerini ifade etti. Mimarların kendi güçlerinin farkında olması gerektiğini söyleyen Altuntaş Mimarlar Odası olarak tüm bu eksik algıları yıkmak istediklerine dikkat çekti.
“Biz insana dokunuyoruz”
Mimarlık mesleğini gelecek nesille tavsiye ettiğini söyleyen Altuntaş mimarlığın yitip gidecek bir meslek olmadığını hiçbir yapay zekanın bunu yapacağını mimarlığın insana dokunduğunu dile getirdi. Yeni mezun bir mimarın her türlü projeye imza atma yetkisine sahip olduğunu belirten Altuntaş mimarlık fakültesinden mezun olan bir kişinin dört yıllık bir eğitim ile piyasaya tam anlamıyla hazır olamadığını ve staj sürecinin önemine dikkat çekti.
Mevzuatların son dönemde sık değişmesini değerlendiren Altuntaş:” Mevzuatları seven biriyim meslek etiği olarak da mevzuatlara, kurallara uymak zorundayız. Mevzuatlar değil de çok sık değişmesi işimizi zorlaştırıyor” dedi.
Mimarlar Odası olarak amaçlarının siyaset yapmak olmadığını söyleyen Altuntaş,” Asıl amacımız mesleğimiz ve meslektaşlarımız sorunlarını çözmek bu yolda ilerlemeliyiz” dedi.
“Eskişehir’de yeni merkezler oluşturulmalı”
Eskişehir’in tek merkezli bir şehir olduğunu söyleyen Altuntaş “Eskişehir’de yeni merkezler oluşturulmalı Eskişehir’deki en önemli sorun da yapı stokunu bilmiyoruz mevcut yapı stoku değerlendirmeli” dedi.
“Yapı stokunu bilmiyoruz”
Mimarlar Odası Eskişehir Şube Başkanı Didar Duygu Altuntaş Eskişehir Aktüel programında Eskişehir Gaste haber sitesinin haber editörü Ufuk Azbay’ın sorularını yanıtladı. Mimarlık mesleğinden yapı stoku sorununa kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
14 Şubat 2020 Cuma 19:44
